Compartir con :Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

El tràfic d’éssers humans, també anomenat esclavitud moderna, s’ha convertit en els darrers anys en el segon negoci il·lícit més lucratiu a nivell mundial, després del tràfic de drogues. L’ Organització Internacional del Treball (OIT) estima que, en l’actualitat, hi ha al món 40 milions de persones esclaves sotmeses a diferents formes d’explotació.

Segons el Consell de Varsòvia el tràfic de persones és: 

la captació, el transport, el trasllat, l’allotjament o l’acollida de persones mitjançant amenaces de recórrer a la força, recurs a la força o qualsevol altra forma d’obligació, mitjançant el rapte, el frau, l’engany, l’abús d’autoritat o d’una situació de vulnerabilitat o mitjançant l’oferta o l’acceptació de pagaments o avantatges per obtenir el consentiment d’una persona que tingui autoritat sobre una altra amb fins d’explotació. L’explotació inclourà, com a mínim, l’explotació de la prostitució aliena o bé altres formes d’explotació sexual, el treball o els serveis forçats, l’esclavitud o pràctiques similars a l’esclavitud, la servitud o l’extracció d’òrgans

Davant d’aquesta situació neix SICAR cat amb l’objectiu general de restituir a Catalunya els Drets Humans de les dones víctimes del tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació.

Els objectius específics són:

  • Atendre les necessitats bàsiques i de salut en condicions de seguretat de les dones víctimes del tràfic amb fins d’explotació, oferint allotjament en condicions de seguretat i confidencialitat.
  • Promocionar l’autonomia de les dones víctimes del tràfic amb finalitats d’explotació a través de la prestació d’atenció social, sanitària, psicològica, jurídica i sociolaboral.
  • Contribuir al canvi social a través de la visibilització del fenomen del tràfic d’éssers humans, especialment de dones i nenes, i la denúncia de la situació de les persones víctimes.

Des de SICAR cat, entenem el tràfic de persones com: